Bolji od kupovnog: Recept za domaći pesto sos
Preukusan
Sastojci
Potrebno je:
- 2 šolje listova svežeg bosiljka
- 4 čena belog luka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 40 g kikirikija
- 40 g oraha
- 1/2 šolje parmezana
- po ukusu so
- po ukusu biber
- prema potrebi vode
- 5-10 listova sveze nane
Priprema
U blender/multipraktik dodati listove svežeg bosiljka, nane, kikiriki, orahe, beli luk i sve to usitnite.
Zatim dodati parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendati i začiniti po ukusu. Ukoliko je potrebno dodajte i malo vode da biste dobili konzistenciju glatke paste.
Dobijenu masu stavite u sterilizovane teglice, poravnajte i zalijte tankim slojem maslinovog ulja. Ovako napravljen sos možete čuvati u frižideru i do 15 dana.