DOVOLJAN JE MINUT ZA PREUKUSAN POČETAK DANA Brzi, posni uštipci od kojih će mirisati cela kuća
Ovakvi uštipci su jednako ukusni i topli i hladni
Sastojci:
20 gr svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
250-300 ml mlake vode
400 gr brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
ulje za prženje
Priprema:
Kvasac izdrobiti, pomešati sa mlakom vodom i dodati kašičicu šećera, pa ostaviti da se aktivira. Kada se kvasac aktivira dodati so i brašno, pa varjačom zamesiti glatko testo.
Testo dobro izlupati i ostaviti desetak minuta da naraste.
U posudu za prženje sipati ulje, pa staviti da se zagreje. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na umerenoj temepraturi. Vodite računa da se ravnomerno isprže sa svih strana.
Vadite uštipke na papirni ubrus, kako bi upio višak ulja. Uštipke služite tople, a jednako su dobri i hladni.
Možete ih jesti sa slatkim ili slanim nadevom, ili ih posuti šećerom u prahu.