Ručak za celu porodicu: Crvene punjene paprike
Super recept
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 kockica goveđe supe
- 150 g dimljene slanine
- 1 veliki paradajz
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 dl paradajz pirea + 1dl
- 2 kašike brašna
- 1 manja šoljica okruglog pirinča
- 2 kašike masti
- 13 manjih crvenih paprika
Priprema
Paprike oprati i izvaditi peteljke.
U šerpi prodinstati sa jednom kašikom masti sitno secan luk, narendanu šargarepu, iseckanu slaninu i posle par minuta dodati mleveno meso. Dinstati 2-3 minuta. Dodati 1 dl paradajz pirea i kockicu goveđe supe i pirinač, dinstati 7-8 minuta. Dodati vrlo malo vode, ako je potrebno da smesa ne ostane suva.
Tepsiju podmazati sa kašikom masti. Paprike puniti do vrha i zatvoriti kolutom paradajza. Ređati u tepsiju.
U šerpu u kojoj je bila smesa za punjenje (ostane malo smese) sipati 2 šolje vode, 2 dl paradajz pirea, brašno i dobro sve promešati i preliti paprike.
U zagrejanoj rerni na 220 stepeni peći paprike prekrivene alu-folijom pola sata i još pola sata otkrivene paprike zapeći.