IDEALNA ZA SVE PRILIKE Orijent torta, zanosni ukus koji se ne zaboravlja
Ova torta ne spada u one jednostavne i brze, ali kada je jednom budete probali biće vam jasno zašto je vredna svakog truda
Sastojci:
Kora I:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanceta
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Kora II:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanceta
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
1 l mleka
5 žumanaca
15 kašika brašna
10 kašika šećera
2 margarina
2 čokolade za kuvanje
4 kesice šlaga
Za topljenje kora:
10 kašika vode
6 kašike šećera
6 redova čokolade za kuvanje
Za ukrašavanje:
300 g belog šlaga
po potrebi mleko
Priprema:
Belanca i šećer umutiti u sneg, dodati žumanca, umutiti još malo pa pažljivo umešati brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Peći na 220 stepeni Celzijusa dok ne porumeni. Tako napraviti dve kore.
Fil:
Mleko staviti da provri, pa dodati brašno, šećer i žumanca koje smo prethodno umutili sa malo mleka. Skuvati fil, a kada se ohladi dodati penasto umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati dve istopljene čokolade (na pari), a u drugi deo umućen šlag.
Pripremiti soft za topljenje kora: prokuvati vodu, šećer i čokoladu.
Svaku koru natopiti softom i ređati: kora, žuti fil, braon fil. Ukrasiti šlagom.