Služeti za večeru ili doručak: Ćureći namaz sa povrćem (RECEPT)
Sigurno će vam se svideti
Sastojci
Potrebno je:
- 1 ćureći karabatak
- 2 pileće džigerice
- 2 veće šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 ravna kašika masti
- 2 kisela krastavčića
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika majoneza
- prstohvat suvog biljnog začina
- malo soli
- malo belog bibera
- malo origana
- malo kurkurme
- malo sušenog celera
- malo peršuna
Priprema
Karabatak iseći na manje komade. Šargarepu i luk iseći na krupnije komade. Staviti malo soli i suvog biljnog začina, dodati mast i vodu koliko da ogrezne.
Dinstati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Ako je potrebno doliti još vode i nastaviti sa dinstanjem, dok meso ne omekša. Kad ispari voda i meso bude mekano upržiti meso i povrće.
Malo prohladiti pa preručiti u blender. Dodati na krupnije sečene krastavčiće i po prstohvat svih začina.
Dodati pavlaku i majonez. Ako je smesa previše suva dodati još malo pavlake.
Sve izblendati. Dobijeni namaz preručiti u posudi sa poklopcem i staviti u frižideru.