Služeti za večeru ili doručak: Ćureći namaz sa povrćem (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 ćureći karabatak
  • 2 pileće džigerice
  • 2 veće šargarepe
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 ravna kašika masti
  • 2 kisela krastavčića
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • prstohvat suvog biljnog začina
  • malo soli
  • malo belog bibera
  • malo origana
  • malo kurkurme
  • malo sušenog celera
  • malo peršuna

Priprema

Karabatak iseći na manje komade. Šargarepu i luk iseći na krupnije komade. Staviti malo soli i suvog biljnog začina, dodati mast i vodu koliko da ogrezne.

Dinstati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Ako je potrebno doliti još vode i nastaviti sa dinstanjem, dok meso ne omekša. Kad ispari voda i meso bude mekano upržiti meso i povrće.

Malo prohladiti pa preručiti u blender. Dodati na krupnije sečene krastavčiće i po prstohvat svih začina.

Dodati pavlaku i majonez. Ako je smesa previše suva dodati još malo pavlake.

Sve izblendati. Dobijeni namaz preručiti u posudi sa poklopcem i staviti u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading