ČUVAR VAŠEG OSMEHA Puding kolač sa čokoladom i plazma keksom, čarobni ukus magije

Slobodanka Ćorić | Žena 24.01.2022 09:34

Ulepšajte dan jednostavnom a bogatom poslasticom

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za obe kore:

6 jaja
6 kašika šećera
150 gr mlevenih oraha
1 puna kašika kakaoa
5 kašika brašna
3 kašike ulja
3 kašike hladne vode
5 gr praška za pecivo mada se može staviti i cela kesica

Krem I i II:

1l mleka

3 pudinga od vanile
5 kašike kristal šećera
150 gr čokolade ( koje hoćete , ja sam stavila 50 r mlečne i 100 crne )
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
80 gr petit keksa
malo mleka da se umoči keks

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca, postepeno vodu pa ulje.

Na kraju umešati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo.

Masu izliti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, a kad stavite da se peče smanjiti na 180.

Koru peći oko 20 – 25 minuta. Pipnite je dlanom, lagano, korica je mekana, ali nije premekana da dlan upada unutra. Pazite i da je ne prepečete, treba da ostane meka. Pipnete dlanom pa testirate čačkalicom.

Razmutiti puding sa kristal šećerom pa dodati malo hladnog mleka a ostatak staviti na srednju vatru da provri.

Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa pola pudinga istresti u drugu posudu u koju izlomite čokoladu i mešate dok se ne otopi.

Oba dela pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohlade.

Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.

Mikserom oba pudinga malo razbiti pa dodati pola margarina u jedan deo a pola u drugi i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku pa u svaki deo dodati po 2 pune kašike i opet umutiti.

Ohladjenu koricu preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice ( ukoliko ne želite da sečete koru možete da je pečete u velikom plehu od rerne pa onda da je samo na pola presečete )

Na koru aneti jedan ceo fil, preko poslagati red petit keksa umočenog u mleko, pa drugi ceo fil i poklopiti sve drugom koricom.

Premazati kolač ostatkom slatke pavlake i ostaviti da malo odstoji.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više