Staro tradicionalno jelo naših baka: Kukuruza sa spanaćem, nepravedno zaboravljen zdrav obrok
Možete ga obogatiti i sa zdravom koprivom i dobiti veoma zdrav obrok, pun vitamina
Potrebni sastojci
500 gr spanaća, zelja, koprive ili blitve
250 ml vode
250 ml mleka
malo soli
kukuruzno brašno, otprilike 300 gr do određene gustine kačamaka
150 gr sira
1 časa kiselog mleka
kajmak
ulje
Priprema:
Sitno iseckati spanać. U posudu ubaciti spanać sa čašom vode, kad se zagreje dodati jednu čašu mleka. Odmah kad provri dodati kukuruzno brašno, polako stavljajući dog smesa ne postane gusta.Smanjite šporet na jedinici, da ne zagori, dodati još malo ulja. Dodati tvrdog sira i malo soli, promešati, zatim prebaciti u kašikom u pekač, dodati još sira, zatim jedno kiselo mleko, a povrh svega kakjmak. Ako nemate kajmak može i maslac. Rernu uključiti na 200 stepeni i peći sat vremena.
Prijatno!!