Sastojci
Potrebno je:
- 300 g sirove leblebije
- 3 kašike prepečenog susama
- po ukusu soli
- 1 limun - sok
- 2 čena belog luka
- 2 kašike prepečene leblebije
Još:
- 2-3 cm praziluka
- prstohvat ruzmarina
- prstohvat bibera
Priprema
Sirovu leblebiju potopiti u vodi preko noći. Ujutru zameniti vodu i staviti da se kuva. Kuvati dok zrna ne omekšaju.
Zatim ocediti od vode i staviti leblebiju, beli luk i sok limuna u secka i izblendirati u kasu. Po potrebi dodavati po malo vode do željene gustine.
Dodati i prepečeni susam i leblebiju. Koristite već pečenu leblebiju zajedno sa susamom. Izblendirati na par sekundi koliko daa se susam poveže sa smesom i leblebija malo usitni, da ostanu komadići.
Polovinu prebaciti u činijicu, a u drugu polovinu dodati praziluk, biber i ruzmarin pa izblendirati opet na par sekundo da se luk usitni, isto da ostanu sitni komadići jer je tako ukus lepši i intenzivniji.
Poklopiti činijice i čuvati u frižideru.
Mogu se jesti i odmah ili sacekati da se lepo ohlade i ukusi i arome povezu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)