UKUSNA I JAKO KREMASTA KOMBINACIJA Njeno veličanstvo - Šarena torta, slađa od snova
Sastojci za Šarenu tortu sa čokoladom:
14 jaja,
70 g badema,
60 g lešnika,
4 štangle čokolade,
70 g brašna,
3 dl mleka,
210 g maslaca.
Šarena torta sa čokoladom se priprema na sledeći način:
Prvi deo: Umutiti 4 žumanca sa 70 g šećera. Dodati 70 g oljuštenog i samlevenog badema, 40 g oštrog brašna i na kraju čvrsto ulupan sneg od 4 belanca. Masu sipati u podmazan, brašnom posut pleh i peći.
Drugi deo: Umutiti 4 žumanca sa 70 g šećera, dodati 60 g samlevenih lešnika i jednu ipo štanglu omekšale čokolade, zatim 30 g brašna i čvrsto ulupan sneg od 4 belanaca i peći.
Nadev: Izmešati 6 žumanaca sa 210 g šećera i preliti sa 3 dl mlakog mleka. Staviti na ringlu lupati žicom dok se masa ne zgusne, a zatim ostaviti da se prohladi. U ohlađen krem umešati 210 g umućenog maslaca, dobro izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo umešati dve ipo štangle rastopljene čokolade, a drugi deo ostaviti žut.
Žuto testo od badema nadevati kremom od čokolade, a testo sa čokoladom nadevati žutim kremom.
Sastaviti oba dela onim stranama koje su premazane, a spolja tortu ukrasiti po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)