STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Vreme je za pravi podvarak od kiselog kupusa sa suvim mesom

ALO.RS/S.Ć. | Žena 28.01.2022 09:37

Pravi podvarak treba da bude masniji, ne štedite mast ili ulje

Foto: Youtube/Printscreen

Pravi podvarak treba da bude masniji, ne štedite mast ili ulje

Potrebno je:

1-2 kg kiselog kupusa

suvo meso po ukusu i mesnate slaninice

2-3 glavice crnog luka

sveža parika crvena

suva paprika 

2-3 kašike masti ili oko 150 ml ulja

2-3 čena belog luka

aleva slatka paprika

začin

malo mlevenog i bibera u zrnu

Priprema:

Sitno iseckati kupus i dodati masnoću.

Sitno iseckati luk i dinstati ga na ulju, zatim dodati jednu sitno seckanu svežu i suvu papriku, zajedno sa lukom dinstati oko 5 min i na kraju sve zajedno propržiti i dodati malo aleve paprike.

U šerpu za kuvanje staviti predhodno napravljenu smesu pa zatim preko toga iseckani i začinjeni kupus i meso, a preko toga iseckati beli luk, malo mlevenog bibera i dodati začin. To promešati i naliti malo vodom da prekrije kupus.

Dinstati na tihoj vatri oko jedan sat, a zatim zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni još oko sat vremena..

Expand player
Pogledajte više