STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Vreme je za pravi podvarak od kiselog kupusa sa suvim mesom
Pravi podvarak treba da bude masniji, ne štedite mast ili ulje
Potrebno je:
1-2 kg kiselog kupusa
suvo meso po ukusu i mesnate slaninice
2-3 glavice crnog luka
sveža parika crvena
suva paprika
2-3 kašike masti ili oko 150 ml ulja
2-3 čena belog luka
aleva slatka paprika
začin
malo mlevenog i bibera u zrnu
Priprema:
Sitno iseckati kupus i dodati masnoću.
Sitno iseckati luk i dinstati ga na ulju, zatim dodati jednu sitno seckanu svežu i suvu papriku, zajedno sa lukom dinstati oko 5 min i na kraju sve zajedno propržiti i dodati malo aleve paprike.
U šerpu za kuvanje staviti predhodno napravljenu smesu pa zatim preko toga iseckani i začinjeni kupus i meso, a preko toga iseckati beli luk, malo mlevenog bibera i dodati začin. To promešati i naliti malo vodom da prekrije kupus.
Dinstati na tihoj vatri oko jedan sat, a zatim zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni još oko sat vremena..
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)