Izvor zdravlja: Čorbasta kopriva i spanać
Morate da probate
Sastojci
Potrebno je:
- 300 g koprive
- 300 g smrznutih listića spanaća
- 50 g margarina
- 1 glavica belog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1/2 kašičica bibera
- 50 ml mleka
Priprema
Prvo je potrebno obariti koprivu. Zatim je procediti i staviti u šerpu, dodati malo vode u kojoj se kuvala kopriva. Dodati čenove belog luka, začine i ispasirati. Ispasirajte listiće.
Zatim dodati smrznuti spanać i na srednjoj vatri kuvati još 10 minuta. Povremeno mešajući. Dodati margarin i mleko.
Mešati da se margarin istopi i da se dobije gustina malo gušća nego što pravimo smesu za palačinke.
Služiti toplo, preporuka uz komadiće mesa isprženih na malo ulja i začinjenim suvim biljnim začinom posle prženja. Govedina ide savrseno uz ovo jelo i kiselo mleko.