Izvor zdravlja: Čorbasta kopriva i spanać
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 300 g koprive
  • 300 g smrznutih listića spanaća
  • 50 g margarina
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičica bibera
  • 50 ml mleka

Priprema

Prvo je potrebno obariti koprivu. Zatim je procediti i staviti u šerpu, dodati malo vode u kojoj se kuvala kopriva. Dodati čenove belog luka, začine i ispasirati.  Ispasirajte listiće.

Zatim dodati smrznuti spanać i na srednjoj vatri kuvati još 10 minuta. Povremeno mešajući. Dodati margarin i mleko.

Mešati da se margarin istopi i da se dobije gustina malo gušća nego što pravimo smesu za palačinke. 

Služiti toplo, preporuka uz komadiće mesa isprženih na malo ulja i začinjenim suvim biljnim začinom posle prženja. Govedina ide savrseno uz ovo jelo i kiselo mleko.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading