Zdrava i ukusna: Paradajz čorba (RECEPT)
Morate da probate
Sastojci
Potrebno je:
- 500 ml gustog kuvanog paradajza
- 600 ml vode
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1/2 sveže crvene paprike
- malo seckanog peršunovog lišća
- po potrebi sitna tarana
- 1/2 kocke za supu
- malo šećera
- po potrebi suvi biljni začin
Priprema
Na malo ulja izdinstati sitno seckani crni i beli luk. Sipati kuvani paradajz, vodu, očišćenu šargarepu iseckanu na tanje kolutiće.
Krompir očistiti, oprati i iseći na tanje komade, papriku takođe iseckati na sitne kockice i sve staviti u čorbu. Dodati pola kocke kokošije kocke.
Kuvati na laganoj vatri dok šargarepa, paprika i krompir ne omekšaju, pa ih izvaditi napolje i izmiksati u blenderu. Vratiti nazad u čorbu. kada provri dodati taranu, peršunovo seckano lišće, šećer, po potrebi so ili biljni začin po ukusu.
Kuvati oko 5 minuta pa skloniti sa šporeta. Poklopiti i ostaviti desetak minuta da se tarana dokuva. Servirati uz kockice tost hleba.