Sastojci
Potrebno je:
- 1/2 kocka kvasca
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 350 g brašna
- Fil:
- kečap
- šunka
- sir
Priprema
U odgovarajućoj posudi sipati mlako mleko, kvasac, šećer i kašiku brašna. Kada je kvasac nadošao dodati ulje, jogurt, so i brašno po potrebi.
Testo zamesiti i ostaviti oko 30 minuta da naraste. Nakon toga razvući testo oko 3 mm debljine i vaditi krugove.
Na svaki krug staviti kašiku fila (kečap, šunku, sir) preklopiti i viljuškom pritisnuti ivice kako bi se testo spojilo i ostalo zatvoreno.
Premazati jajetom (ukoliko želite da budu hrskave staviti po malo putera preko) i peći u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)