NAPRAVITE KREMASTI KLASIK Fantastični čokoladni kolač, uživajte u slasnim zalogajima
Spoj sastojaka podsetiće vas na detinjstvo i kolače koje smo jeli kod bake i deke na selu
Potrebno je:
3 kašike šećera
kašika putera
2 jabuke
70 g oraha
3 jaja
180 g šećera
180 ml ulja
250 ml mleka
300 g mekog pšeničnog brašna
16 g praška za pecivo
karamela za prelivanje (opciono)
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao i sodu bikarbonu. U drugoj činiji umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Potom sipajte 3 kašike mleka i 3 kašike ulja, dodajte smesu sa brašnom i sve promešajte. Izlijte smesu u pleh koji ste podmazali puterom. Pecite 35 minuta na 170° C u zagrejanoj rerni!
Dok se to peče pravimo fil. Umutite slatku pavlaku, sir i šećer u prahu. Dodajte kremfiks i mutite i dalje. Žicom umešajte kakao.
Gotovu koru izbušite viljuškom ili slamčicom prelijte sa 8 kašika mleka. Premažite fil odozgo. Za glazuru istopite čokoladu sa mlekom pa prelijte preko fila. Ostavite tortu u frižideru 4 sata ili preko noći.