Zdrave i hranljive: Palačinke sa spanaćem (RECEPT)
Probajte nešto drugačije
Sastojci
Za testo:
- 500 g spanaća
- 3 kašike ovsenog brašna
- 3 kašike heljdovnog brašna
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 5 kašika pšeničnog brašna tip 400
- 2 supene kašike ulja
- 200 ml mleka
- po potrebi voda
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašičice sode bikarbone
Priprema
Spanać izblendati, pa pomešati sve vrste brašna, so, sodu bikarbonu i mleko. Dodavati vodu koliko je potrebno da smesa bude ni preretka, ni previše gusta. Ako vam se učini da nije dovoljno pšeničnog brašna, slobodno dodajte još. A zatim i dovoljnu količinu vode. Pšenično brašno je važno zbog teksture. Omogućiće lakše pečenje i okretanje palačinki.
Staviti par kapi ulja na tiganj za palačinke i dobro zagrejati. Sipati po 1-1,5 kutlaču smese, u zavisnosti od veličine tiganja. Ove palačinke su, razumljivo, deblje od klasičnih i potrebno im je malo više vremena pri pečenju. Okretati ih tek kada se same odlepe od podloge. Tako ćete biti sigurne da neće pucati pri okretanju.