Zdrave i hranljive: Palačinke sa spanaćem (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za testo:

  • 500 g spanaća
  • 3 kašike ovsenog brašna
  • 3 kašike heljdovnog brašna
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 5 kašika pšeničnog brašna tip 400
  • 2 supene kašike ulja
  • 200 ml mleka
  • po potrebi voda
  • 1 kašičica soli
  • 1/3 kašičice sode bikarbone

Priprema

Spanać izblendati, pa pomešati sve vrste brašna, so, sodu bikarbonu i mleko. Dodavati vodu koliko je potrebno da smesa bude ni preretka, ni previše gusta. Ako vam se učini da nije dovoljno pšeničnog brašna, slobodno dodajte još. A zatim i dovoljnu količinu vode. Pšenično brašno je važno zbog teksture. Omogućiće lakše pečenje i okretanje palačinki.

Staviti par kapi ulja na tiganj za palačinke i dobro zagrejati. Sipati po 1-1,5 kutlaču smese, u zavisnosti od veličine tiganja. Ove palačinke su, razumljivo, deblje od klasičnih i potrebno im je malo više vremena pri pečenju. Okretati ih tek kada se same odlepe od podloge. Tako ćete biti sigurne da neće pucati pri okretanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading