OVO JE POGAČA O KOJOJ SVI PRIČAJU Neobična, lagana, unutra mekana, a spolja hrskava
Foto: Bakina kuhinja

Ova pogača se jednostavno pravi, a evo i kako:

Potrebno je:

250 ml vode
30 ml maslinovo ulje
15 gr kvasca
400-450 gr brašna
soli

Priprema:
U malo mlake vode rastvoriti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i izmešati,pa ostaviti da zapeni.U vanglicu dodati ostatak vode, brašno, ulje so i zamesiti mekše i glatko  testo.

OVO JE POGAČA O KOJOJ SVI PRIČAJU Neobična, lagana, unutra mekana, a spolja hrskava

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti na toplom da poraste pa ga istresti na sto premazano uljem.Presaviti  ga rukama  i ostaviti pokriveno 10 min.Masnim rukama na papir iz tepsije razviti rukama i istanjiti.Pokriti da odmara 15 min. 

Rukama i prstima preseći pogaču na kocke.Žumance umutiti sa 1 kašikom ulja dodati 2 kašike mleka i 1 kašiku griza.Umutiti pa premazati pogaču. 

Rerna treba da je vruća na 210 stepeni C. Peći na 210 stepeni B 20-25 minuta. Fantastična..Uživajte!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading