POTREBNA VAM JE SAMO KAŠIKA SOLI Uradite ovo i nikad vam se hrana neće lepiti za tiganj
Jedan od gorih scenarija koji domaćici može da se dogodi u kuhinji je taj da se hrana koju satima sprema zalepi za tiganj.
Onda sledi mukotrpan napor da odlepi hranu, a na kraju i temeljno pranje, a ribanje, naravno, nije preporučljivo.
Skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, međutim, ta podloga se vremenom oštećuje, pa koliko god ulja da stavite - hrana se nekako zalepi.
Srećom, i za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Sofi Luis je influenserka i mama koja na društvenoj mreži Instagram svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje trikove za čišćenje.
Tako je i ovaj put otkrila efikasno rešenje pomoću kog se hrana ne lepi za tiganj. Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa.
"Kada ga isperete, dobro ga obrišite suvom, pamučnom krpom da ne ostane ni kap vode", rekla je Sofi i dodala:
"Tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut".
Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.
Na ovaj način ćete stvoriti poseban zaštitni sloj na dnu posude, zahvaljujući kom se hrana neće lepiti i zagoreti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)