Idealan za doručak ili večeru: Namaz od patlidžana i tune
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 komad patlidžana srednje veličine
  • po potrebi voda
  • 1 prstohvat soli
  • 1 konzerva (100 g) tunjevine
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašika maslaca
  • po ukusu so
  • po ukusu beli i crni biber
  • po ukusu đumbir u prahu

Priprema

Patlidžan oljuštiti iseći na četvrtine. U šerpu odgovarajuće veličine naliti vodu i dodati prstohvat soli. Staviti na ringlu da se voda zagreje. Kada krene da ključa ubaciti komade patlidzana i kuvati 5 minuta.

Zatim ga odmah naliti hladnom vodom i isprati nekoliko puta. Izvaditi patlidžan i odstraniti mu semenke. Staviti da se malo procedi od viška vode. Iseckati ga na komade.

Dodati beli luk istiskan na presi, (a može i u komadu). Zatim dodati oceđenu tunjevinu. Staviti začine i sok od limuna.

Sve staviti u blender i dodati maslac. Izblendati. Smesu preručiti u kutiju sa poklopcem. Ostaviti na 30 minuta u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading