KRALJICA DESERTA! Recept za glamuroznu dinastija tortu, bogata orahom i puna čokoladnog krema
Kremasta torta iz osamdesetih, nastala kao omaž čuvenoj seriji
SASTOJCI:
Za koru:
10 belanaca srednje veličine
250 g šećera
1 kašika limunovog soka
2 kašike brašna
1 mala kašika praška za pecivo
200 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
Za fil:
10 žumanaca
100 g šećera u prahu
200 g otopljene čokolade
250 g putera
500 ml mleka
50 g šećera
1 kašika gustina
1 kesica pudinga od vanile (od 40 gr)
1 kesica šlaga od vanile
Za dekoraciju:
250 ml slatke pavlake
malo seckanih oraha i čokolade, po želji
PRIPREMA:
Za kore:
Belanca i limunov sok dobro umutite i postepeno dodajite šećer. Suvo grožđe potopite u vodu i malo ruma, pa ocedite i sitno iseckajte. Dodajte im brašno i prašak za pecivo, pa promešajte.
U orahe dodajte suvo grožđe sa brašnom i promešajte. U tu smesu dodajte i malo šnea, sjedinite, pa dodajte i ostatak šnea i laganim pokretima sve sjedinite.
Smesu sipajte u pleh dimenzija 42×34 cm, koji ste obložili pek papirom. Poravnajte i pecite na 160°C, 15- 20 min.
Ohladite, pa po dužini isecite na 3 jednaka dela, ostavite papir na koricama jer će vam posle poslužiti da ih lakše prinesete na tacnu dok budete slagali kolač.