IDEALNO REŠENJE ZA NEDELJNI RUČAK Fantastična musaka po receptu Steve Karapandže!
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)

– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
– 2 paradajza (iseckana na kockice)
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 glavica seckanog crnog luka
– 3 jaja (umućena)
– 1 šolja jogurta
– 60 g brašna
– so, biber
– ulje
– 60 g mešavine biljnih začina

Priprema:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja.

Ako je meso masnije, sipajte manje ulja.

Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun.

Posolite i pobiberite po želji.

Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan.

Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa.

Pecite još 10 minuta.

Jelo poslužite sa jogurtom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading