Sigurno će vas zasititi: Recept za pileću krem čorbu sa povrćem
Iako su nam mame i bake često ponavljale da su supa i čorba jako važan deo ručka, istina je da na to često zaboravljamo
Međutim, činjenica je da dobar ručak ne može da se zamisli bez njih.
Jedna od najukusnijih, među njima, jeste krem čorba od piletine i povrća.
Ali, ona prava, domaća.
Izuzetno je hranljiva i zasitiće vas čak i ukoliko odlučite da je spremate za sebe, kao obrok.
Sastojci:
- 300 g pilećeg mesa
- 300 g mešanog smrznutog povrća
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- so, biber
- kašika ulja
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Luk i beli luk iseckajte sitno iseckajte, pa propržite na ulju dok se ne zarumene. Dodajte seckanu šargarepu i piletinu, pa sve pržite zajedno još 5 minuta. Nalijte vodom, dodajte začine po ukusu, pa ubacite mešano povrće. Poklopite i ostavite da se čorba kuva na tihoj vatri 40 minuta. Pred kraj po želji dodajte pavlaku za kuvanje i bogato pospite sitno seckanim peršunom.