EVO KAKO DA OČISTITE POSUĐE NA PRIRODAN I BEZBEDAN NAČIN Escajg će vam izgledati kao nov

Informer/Alo.rs/J.M. | Žena 13.02.2022 09:30

Sigurno vam se nekada desilo da kada izvadite posuđe iz mašine za pranje sudova ostaci hrane uporno ostaju na njemu. Činjenica je da je pribor za jelo najteže očistiti, zbog njegovog oblika

Foto: Pixbay

Postoje tri jednostavna trika kako da na zdrav i bezbedan način vratite sjaj priboru za jelo, tako da će izgledati kao da ste ga upravo doneli iz prodavnice.

1.Sirće

Jedan od načina koji je i najednostavniji je kombinacija sirćeta i vode.Napunite posudu toplom vodom i sirćetom, pa u nju stavite pribor za jelo.Na litar vode sipajte dva decilitra sirćeta.Ostavite da stoji pola sata, zatim sunđerom istrljajte escajg i prebrišite ga pamučnom krpom.Pribor za jelo opet će dobiti onaj stari sjaj.

2.Soda bikarbona

Ona je poznata kao pravi saveznik u čišćenju.Ukoliko želite da vaš pribor za jelo zablista, soda bikarbona može da bude od velike pomoći.Zagrejte litar, dva vode u većem loncu, dodajte 50 gr sode bikarbone i potopite pribor za jelo. Možete da koristite i hladnu vodu sa sodom bikarbonom, ali onda escajg u njoj ostavite nekoliko sati.Starom četkicom za zube uklonite nečistoće sa manje dostupnih delova.Crne mrlje na priboru za jelo možete da istrljate i kombinacijom soka od limuna i malo sode bikarbone.Posle toga ih operite čistom vodom i uglancajte suvom krpom.

3. Morska so

Morska krupna so je dobra za sjaj escajga, skida svu necistoću i mrlje.Stavite u morsku so i natopite vodom tek toliko da prekrije pribor, pa pustite da prenoći. Ujutru isperite mlakom vodom, a rezultat će vas iznenaditi.Ovo možete da primenite i na srebrnom nakitu bez bojazni da ćete ga oštetiti.

Expand player
Pogledajte više