Ukus koji oduševljava: Napravite pica burek (RECEPT)
Bolji nego iz pekare
Peciva i testa su nešto što izbegavamo, a toliko volimo. Vruć burek sa hrskavim korama mnogima je najdraži način da započnu dan.
Iako se kod nas najčešće jede onaj sa mesom ili sirom, a neki vole i slatke varijante, nema sumnje da će vas pica burek oduševiti. Bogat nadevom od sira, šunke i pečuraka, držaće vas sitim sve do ručka.
Hrskavi zalogaji idealano idu uz šolju jogurta, a ovakvom doručku posebno će se obradovati mališani.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 200 g šampinjona
- 120 ml ulja
- 250 ml mlake vode
- 150 g kečapa
- pola kesice praška za pecivo
- origano
Priprema:
Za burek, ukoliko imate, kosristite okruglu tepsiju koju ćete malo nauljuti. Na dno stavite jednu koru i malo poprskajte ulje. Naredne dve kore zgužvajte i nauljite, pa ih stavite na prvu koru. Postupak ponovite dok ne potrošite polovinu kora.
U mlaku vodu dodajte prašak za pecivo, pa tom vodom isprskajte naslagane kore. Nakon toga stavite kečap, poređajte šunku, rendani kačkavalj, pečurke i po ukusu dodajte origano.
Preostale kore nauljite i poprskajte sa malo vode, pa ih gužvajte i ređajte.
Postupak ponavljate sve dok imate kora. Pecite u rerni na 200 C nekih pola sata.