POČASTITE SE OVIM DELIKATESOM Špilovani pileći bataci bez kostiju, ukus je fenomenalan

bakina kuhinja/Alo.rs/J.M. | Žena 13.02.2022 15:15

Isprobajte pileće batake bez kostiju, ukus će vas oduševiti

Foto: Bakina kuhinja

Kako bi spremili ovaj ukusan ručak potrebno vam je:

2 para pilećih bataka
ulje maslinovo 30 ml.
1 kašičica senfa
1 kašikja soja sosa
1 kašičica začina za piletinu
1 kašičica ml. slatke paprike
1 kašičica čili paprike ili tucane ljute
soli bibera
mala glavičica belog luka
malo suve slanine

Priprema:

Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati meso.Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu,bibera i sve izjednačiti, meso uvaljati u marinadu , pokriti folijom i staviti 1 sat da meso upije začine.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Meso zatim poređati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu.Peći 50-60 min. na 230 stepeni C.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Može se malo pokriti folijom, mekano mirisno tako fantastičnog ukusa.

Uživajte!

 

 

 

 

 

 

Expand player
Pogledajte više