POČASTITE SE OVIM DELIKATESOM Špilovani pileći bataci bez kostiju, ukus je fenomenalan
Isprobajte pileće batake bez kostiju, ukus će vas oduševiti
Kako bi spremili ovaj ukusan ručak potrebno vam je:
2 para pilećih bataka
ulje maslinovo 30 ml.
1 kašičica senfa
1 kašikja soja sosa
1 kašičica začina za piletinu
1 kašičica ml. slatke paprike
1 kašičica čili paprike ili tucane ljute
soli bibera
mala glavičica belog luka
malo suve slanine
Priprema:
Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati meso.Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu.
Foto: Bakina kuhinja
U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu,bibera i sve izjednačiti, meso uvaljati u marinadu , pokriti folijom i staviti 1 sat da meso upije začine.
Foto: Bakina kuhinja
Meso zatim poređati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu.Peći 50-60 min. na 230 stepeni C.
Foto: Bakina kuhinja
Može se malo pokriti folijom, mekano mirisno tako fantastičnog ukusa.
Uživajte!