NAJBOLJA KREMASTA TORTA  Čokoladni san, prefinjena forma, a užitak koji se pamti
Foto: Youtube/Printscreen


Sastojci:

Čokoladni san Biskvit (24 cm):

150 g brašna

180 g šećera

50 g kakao

1 kašičica sode bikarbone 1

kašičica praška za pecivo

Dobar prstohvat soli

120 ml maslaca

120 ml tople vode

60 ml ulja

2 jaja

Prosejati kakao i brašno, dodati so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i dobro izmešati. U suve sastojke dodajte mlaćenicu, ulje, jedno po jedno jaje i sve vreme mešajte na maloj brzini. Kada ste sjedinili sve sastojke, mešajte još dva minuta. Kalup obložiti papirom za pečenje i premazati puterom.

Pecite 20-30 minuta, proverite čačkalicom, pa kada se biskvit dobro ohladi, poravnajte ga.

Mousse od tamne čokolade

280 g crne čokolade

120 ml mleka 350 ml slatke pavlake

3 g želatina

Čokoladu otopite na pari, zagrejte mleko, a u međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu na pakovanju. U toplo mleko dodajte želatin i mešajte dok se ne rastopi, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Dobro promešajte dok se ne sjedini. Umutiti slatku pavlaku u šlag, pa ručno umešati špatulom u čokoladu.

Na biskvit rasporedite mousse od tamne čokolade i stavite u frižider da se stisne. Kada se krema zgusne, premažite biskvite i vratite u frižider.

Krema od bele čokolade

200 g bele čokolade

100 ml mleka

250g slatke pavlake

3 g želatina

* postupak je isti kao i za prvi krem (mousse od crne čokolade)

Karamel mousse

300 g šećera

80 ml vode

80 g putera

125 ml slatke pavlake

1 i po kašičice želatina

250 ml slatke pavlake

Kada kuvate karamel, važno je da svi sastojci budu pri ruci. U šerpu staviti šećer i vodu i staviti na vatru.Kad provri ne mešati više. Gledajte kako vam šećer menja boju, prvo će postati žut, a zatim će postati blago narandžasti. Čekate boju konjaka. Uverite se da vam šećer ne gori. Kada je šećer karamelizovan dodajte puter i sklonite sa ringle, dodajte pavlaku i so i mešajte da se sjedini.

Žlatin pripremiti prema uputstvu na pakovanju i umešati u vreli karamel.Ostaviti da se ohladi.

Ostatak kreme umešati u šlag i ručno špatulom umešati u karamel.

Slaganje torte: Stavite obruč za biskvit i tortu obložen papirom za pečenje, premažite biskvit mousse kremom od crne čokolade, premažite karamel mousse kremom (vratite u frižider) i na kraju rasporedite mousse od bele čokolade. Po želji prelijte čokoladnim prelivom.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading