Za neobičan ukus: Umak od pomorandže (RECEPT)
Savršeno ide uz meso
Sastojci
Potrebno je:
- 3 pomarandže
- malo soli
- 1 ravna kašičica škrobnog brašna
Priprema
Jednu pomarandžu oljuštiti, rasparčati na kriške i svaku krišku naseći na listiće cca 1-2 mm debljine. Dvema pomarandžama iscediti sok.
U šoljicu staviti ravnu kašičicu škrobnog brašna i dodavati polagano deo soka od pomarandže uz mešanje da se dobije glatka smesa bez grudvica. Prebaciti u šerpu, šolju isprati sa ostalim sokom od pomarandže i tu tekućinu dodati u šerpu.
Staviti da se zagreje uz stalno mešanje, dodati iseckanu pomarandžu i malo soli te kuvati dok se smesa ne zgusne. Ovaj umak izuzetnu paše uz punjeno pileće belo meso sa pilećom džigericom.