Ide uz razne vrste mesa: Bešamel sos (RECEPT)

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 16.02.2022 10:00

Lako se pravi

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 30 g maslaca
  • 30 g (2 kašike) brašna
  • 200 ml mleka
  • po ukusu so
  • po ukusu muskantni oraščić
  • po ukusu biber

Priprema

Maslac istopite na tihoj vatri.

Kad počne da cvrči dodajte brašno, najbolje je mešati žicom za mućenje jel se tad neće stvoriti grudvice.

Pržite brašno oko 2 minuta, kad brašno zapeni, posolite i dodajte vruće mleko. Nastaviti sa mešanjem. Dodajte biber.Na kraju kad je sos već gotov dodajte ako volite muskatni oraščić. Obavezno mešajte non stop.

Kad je gotovo sklonite sa vatre i polako ohladite pa probajte da vidite da li je potrebno da se doda još začina ili soli. 

Expand player
Pogledajte više