Ide uz razne vrste mesa: Bešamel sos (RECEPT)
Sastojci
Potrebno je:
- 30 g maslaca
- 30 g (2 kašike) brašna
- 200 ml mleka
- po ukusu so
- po ukusu muskantni oraščić
- po ukusu biber
Priprema
Maslac istopite na tihoj vatri.
Kad počne da cvrči dodajte brašno, najbolje je mešati žicom za mućenje jel se tad neće stvoriti grudvice.
Pržite brašno oko 2 minuta, kad brašno zapeni, posolite i dodajte vruće mleko. Nastaviti sa mešanjem. Dodajte biber.Na kraju kad je sos već gotov dodajte ako volite muskatni oraščić. Obavezno mešajte non stop.
Kad je gotovo sklonite sa vatre i polako ohladite pa probajte da vidite da li je potrebno da se doda još začina ili soli.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)