Ide uz razne vrste mesa: Bešamel sos (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 30 g maslaca
  • 30 g (2 kašike) brašna
  • 200 ml mleka
  • po ukusu so
  • po ukusu muskantni oraščić
  • po ukusu biber

Priprema

Maslac istopite na tihoj vatri.

Kad počne da cvrči dodajte brašno, najbolje je mešati žicom za mućenje jel se tad neće stvoriti grudvice.

Pržite brašno oko 2 minuta, kad brašno zapeni, posolite i dodajte vruće mleko. Nastaviti sa mešanjem. Dodajte biber.Na kraju kad je sos već gotov dodajte ako volite muskatni oraščić. Obavezno mešajte non stop.

Kad je gotovo sklonite sa vatre i polako ohladite pa probajte da vidite da li je potrebno da se doda još začina ili soli. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading