Uz meso ili testeninu: Sos od četiri vrste pečuraka
Sočan i ukusan
Sastojci
Potrebno je:
- 200 g šampinjona
- 200 g bukovače
- 200 g šitake
- 150 g vrganja
- 500 ml pavlake za kuvanje
- po želji soli
- šarenog bibera
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 3 kašike rendanog parmezana
- 70 g maslaca
Priprema
Šitake, vrganje i šampinjone iseći na listiće. Bukovače iseći na sledeći način: viljušku zabosti u donji deo bukovače, odnosno dršku i laganim pokretima vući ka dole.
Pečurke pržiti na maslacu 15-20 minuta, neka ispari skoro sva tečnost. Dodati so i šareni biber mleveni.
Zatim sipati pavlaku za kuvanje, soja sos i peršun. Kuvati još par minuta. Pred sam kraj dodati parmezan.
Sos/preliv služiti vruć uz meso, krompir, testeninu ili nešto drugo po želji.