Topi se u ustima: Recept za domaće medeno srce

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 20.02.2022 18:00

Posno

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 1 kašika džema
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premaz:

  • 3 kašike džema

Za glazuru:

  • 100 g posne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema

Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulja, šećer i džem, pa dodati suve sastojke.

Sve dobro izmiksati i presipati u podmazan pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, oko 25 minita. Vruć kolač premazati džemom.

Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

Expand player
Pogledajte više