Topi se u ustima: Recept za domaće medeno srce
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 1 kašika džema
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premaz:

  • 3 kašike džema

Za glazuru:

  • 100 g posne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema

Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulja, šećer i džem, pa dodati suve sastojke.

Sve dobro izmiksati i presipati u podmazan pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, oko 25 minita. Vruć kolač premazati džemom.

Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading