Sigurno će vam uspeti: Princes krofne (RECEPT)
Sastojci
Za testo:
- 250 ml vode
- 125 g margarina
- 150 g brašna
- 1 kašika šećera
- mrvica soli
- 4 jajeta
Za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g šećera
- 2 žumanca
- 4 kašike uvrh pune gustina
- 125 g margarina
- 2 kesice vanilin šećera
Dodatno:
- 300 ml slatke pavlake
Priprema
U odgovarajućoj posudi stavite vodu, margarin, šećer i so pa stavite da provri. Zatim dodajte brašno i mešajte da se lepo sjedini.
Ostavite da se prohladi, trebate da stavite prst unutra, a da vas ne peče.
Smesi dodajte jaja i lepo rukom umesite da se smesa ujednači, možete i mikserom umutiti. Pomoću šprica pravite krofne direktno na pek papir, potrebno je da istavite prostora izmedju jer će krofne da narastu.
Rernu zagrejite na 200°C i pečite krofne oko 30 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju. U toku pečenja ne otvarajte rernu!
U malo hladnog mleka razmutite žumanca i gustin, a ostalo mleko,šećer i vanilin šećer stavite da se kuva. Kada provrij sipajte razmućenu smesu sa gustinom i mešajte da se zgusne.
U ohladjenu kremu umešajte umućeni margarin i sve dobro umutite. Posebno umutite slatku pavlaku pa 2-3 kašike umešajte u fil.
Ohladjene krofne presecite na pola, dodji deo filovati kremom pa umućenom slatkom pavlakom i poklopiti drugim delom krofne. Od ove smese se dobija oko 20 krofni.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)