Sastojci
Kora:
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje ulja
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 limun - kora
- 2 kašike kakaa
- 50 g čokolade
Glazura:
50 g maslaca
300 g čokolade
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, koru od limuna, kiselu pavlaku. Sve dobro umutiti i dodati brašno i prašak za pecivo.
Sve dobro umešati podeliti na 2 dela u jedan deo dodati kakao, a drugi da ostane žut.
Posle toga sipati žutu smesu i na kraju dodati iseckanu čokoladu.
Peći na 180 oko 30 minuta. Kada se ohlade dodati istopljenu čokoladu sipati u kalup i rasporediti čokoladu po kalupu onda kolač staviti na hlađenje sat do 2 sata.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)