KRALJICA MEĐU DESERTIMA Njeno visočanstvo "torta nad tortama", vrhunski užitak
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je lepša od bilo koje čokolade
Sastojci
Kore:
15 belanaca
30 kašika šećera u prahu
15 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna
Krem:
1 l mleka
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
150 g mlevenih oraha
malo mleka
200 g čokolada
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mleka
Priprema
Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomešati i lagano varjačom umešati u umućena belanca. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.
Krem: 7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1 l mleka. Potom, umutiti 8 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g maslaca, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohađenim kremom. 1/3 fila izdvojiti i dodati 150 g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kamasto).
U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil.
Tortu ukrasiti po želji, ja sam je specijalno ukrasila po želji moje male drage komšinice koje je proslavljala svoj 8-mi rođendan...