ZASLADITE SE SA STILOM Baklava-pita sa višnjama, prelivena fantastičnim aromatičnim sirupom
Počastite sebe i ukućane ovom predivnom poslasticom, koja se brzo sprema
Potrebno je:
Tanke kore
300 gr višanja
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike griza
200 ml jogurta
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
Za preliv:
300 gr šećera
100 ml vode
1 limun na krugove
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom dodati griz sa praškom za pecivom jogurt i ulje i izmešati. Koru premazati većom kašikom jaja, saviti donji deo pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati opet malo jaja. Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao.
Foto: Bakina kuhinja
Ređati u podmazan pleh.Ostatak jaja premazati preko trouglova.
Foto: Bakina kuhinja
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta . Skuvati šećer sa vodom vanilin šećerom i i 100 ml vode. Kuvati da se ukuva u gust sirup.
Foto: Bakina kuhinja
Može hladan sirup preko vrućee baklave. Ostaviti da se ohladi i upije. Sladite se!