Ovakve niste probali: Recept za najmekanije ćufte
Tope se u ustima
Sastojci
Potrebno je:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kriška hleba od juče
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike prezli
- za potapanje hleba malo mleka
- za valjanje ćufti brašno
- na vrh noža sode bikarbone
- ulje za prženje
- so
- biber
- mlevena paprika
Za paradajz sos:
- 1 kašika brašna
- 2 dl soka od paradajza
- 3 dl vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema
Za početak iskidajte hleb i prelijte mlekom nek stoji, dok pržite na malo ulja luk sitno seckan na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
Zatim sve to dodati u meso, začiniti dodati 2 kašike prezli i sodu bikarbonu. Izmešati sve sastojke da se dobije glatka smesa. Ako vam se učini retko dodajte još malo prezli. Staviti u frižider na 30 min. Zatim praviti kuglice i valjati ih u brašno.
Ćufte pržiti po pola minuta na svakoj strani. Sada možete ubaciti i parče slanine zbog arome. Nakon što su ćufte pržene izvadite ih i u to ulje sipati kašiku brašna da se isprži. Zatim dodati vodu, paradajz, šećer i suvi biljni začin i sačekati da provri pa vratiti ćufte i slaninu i krčkati 45 minuta uz povremeno mešanje.