Kao da je sveža: Ako podgrejete picu na ovaj način biće hrskava i ukusna, kao da ste je tek ispekli
Ako ste ljubitelj ovog italijanskog specijaliteta, onda tačno znate o čemu pričamo
A verovatno vam se dogodilo i da je kupite ili naprvite i da ne pojedete celu, pa ostane i za sutradan.
Problem je u tome što, ma kako je podgrejali, ona nikako ne može da bude ukusna kao prethodnog dana.
Greška koju većina nas pravi jeste ta što je ubacimo u mikrotalasnu ili u rernu, a to nikako ne bi trebalo da radimo, jer testo omekša, a kačkavalj se stvrdne, pa pica postane nekako gumasta.
Jedna Tik-Tokerka je na svom profilu pokazala fenomelan trik kako da picu podgrejemo tako da bude sveža kao da smo je tek kupili.
Sve što je potrebno jeste da parče pice stavite u tiganj, ili tanjir otportan na toplotu, da sipate malo vode sa obe strane pice, stavite na ringlu i poklopite. Pica će, za samo nekoliko minuta na jače zagrejanoj ringli postati baš kako treba - testo će biti hrskavo, a kačkavalj će se, zahvaljujući vodenoj pari, rastopiti.