Jedino ovako ćete ukloniti sve bakterije: Evo kako se pravilno pere voće i povrće
Foto: Shutterstock

Pre nego što počnemo da radimo bilo šta u kuhinji potrebno je da za početak dobro opremo ruke. Kada smo to uradili vraćamo se na pranje određenih proizvoda.  Prvo bi trebao da ih držimo pod hladnom vodom iz slavine najmanje 10 sekundi i da se uverimo da je cela spoljašnjost potopljena i isprana. Ovaj proces hladnog ispiranja će pomoći u uklanjanju pesticida ili prljavštine na površini.

Kako oprati čvrsto voće i povrće?

Ako perete komad čvrstog proizvoda, poput jabuke ili krompira, bilo bi dobro da uzmemo četku sa čvrstim vlaknima i istržamo voće, odnosno povrće pod mlazom vode. Čekinje će ukloniti svu prljavštinu koja je ugrađena u udubljenjima.

Kako oprati lisnato zelenilo?

Lisnato zelenilo treba pažljivo tretirati. Najbolje je prvo odvojiti listove ručno i isprati svaki list pojedinačno. Takođe možete da stavite lisnate proizvode u posudu sa hladnom vodom i ostaviti ih da prjavština spadne.

Kako oprati osetljivo voće i povrće?

Proizvodi kao što su bobičasto voće, pečurke i meko voće suviše su delikatni da bi se čistili četkom. Umesto toga, držite ih pod stalnim mlazom hladne vode iz slavine i nežno pređite prstima niz strane da biste oslobodili prljavštinu ili nečistoće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading