RECEPT ZA VRHUNSKI, SRPSKI SPECIJALITET Gibanica rolat, tako je ukusna i sočna, prosto mami da se pojede
Uživaćete u svakom zalogaju
Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g sitnog sıra
4 jaja
So
80 ml ulja
150 ml kisele vode
220 ml jogurta
1 kasičica praška za pecivo
Susam
Priprema:
U većoj činiji sjedinite sir, jaja, so, jogurt, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo.
Na radnu površinu stavite jednu koru.
Premažite je sa 4 kašike fila.
Uzmite drugu koru malo je zguzvajte i umočite je u fil.
Tako zguzvanu je stavite uz ivici prve kore.
Treću i četvrtu koru iscepkajte i umočite u fil. Stavite je uz drugu koru.
Prvu , donju koru umotajte u rolat, zajedno sa izgužvanim korama.
Rolat stavite na tepsiju od rerne, na koju ste stavili papir za pečenje ili ste je premazali sa uljem.
Foto: Printscreen/instagram
Ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.
Ostaće Vam malo fila.
Premažite ga preko rolata.
Isecite rolate na manje parčiće (možete i kada se ispeku).
Preko pospite susam.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 30 minuta.
Pečenu pitu prekrjijte sa krpom ili folijom, kako bi bila mekša i sočnija.
Prijatno!