RECEPT ZA VRHUNSKI, SRPSKI SPECIJALITET Gibanica rolat, tako je ukusna i sočna, prosto mami da se pojede

alo.rs/S.Ć. | Žena 01.03.2022 09:47

Uživaćete u svakom zalogaju

Foto: Printscreen/instagram

Sastojci:

500 g kora za pitu
500 g sitnog sıra
4 jaja
So
80 ml ulja
150 ml kisele vode
220 ml jogurta
1 kasičica praška za pecivo
Susam

Priprema:

U većoj činiji sjedinite sir, jaja, so, jogurt, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo.

Na radnu površinu stavite jednu koru. 

Premažite je sa 4 kašike fila.

Uzmite drugu koru malo je zguzvajte i umočite je  u fil.

Tako zguzvanu je stavite uz ivici prve kore.

Treću i četvrtu koru iscepkajte i umočite u fil. Stavite je uz drugu koru.

Prvu , donju koru umotajte u rolat, zajedno sa izgužvanim korama.

Rolat stavite na tepsiju od rerne, na koju ste stavili papir za pečenje ili ste je premazali sa uljem.

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

 

Ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.

Ostaće Vam malo fila. 

Premažite ga preko rolata. 

Isecite rolate na manje parčiće (možete i kada se ispeku).

Preko pospite susam.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 30 minuta.

Pečenu pitu prekrjijte sa krpom ili folijom, kako bi bila mekša i sočnija.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više