RECEPT ZA VRHUNSKI, SRPSKI SPECIJALITET Gibanica rolat, tako je ukusna i sočna, prosto mami da se pojede
Foto: Printscreen/instagram

Sastojci:

500 g kora za pitu

500 g sitnog sıra
4 jaja
So
80 ml ulja
150 ml kisele vode
220 ml jogurta
1 kasičica praška za pecivo
Susam

Priprema:

U većoj činiji sjedinite sir, jaja, so, jogurt, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo.

Na radnu površinu stavite jednu koru. 

Premažite je sa 4 kašike fila.

Uzmite drugu koru malo je zguzvajte i umočite je  u fil.

Tako zguzvanu je stavite uz ivici prve kore.

Treću i četvrtu koru iscepkajte i umočite u fil. Stavite je uz drugu koru.

Prvu , donju koru umotajte u rolat, zajedno sa izgužvanim korama.

Rolat stavite na tepsiju od rerne, na koju ste stavili papir za pečenje ili ste je premazali sa uljem.

RECEPT ZA VRHUNSKI, SRPSKI SPECIJALITET Gibanica rolat, tako je ukusna i sočna, prosto mami da se pojede

Foto: Printscreen/instagram

 

Ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.

Ostaće Vam malo fila. 

Premažite ga preko rolata. 

Isecite rolate na manje parčiće (možete i kada se ispeku).

Preko pospite susam.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 30 minuta.

Pečenu pitu prekrjijte sa krpom ili folijom, kako bi bila mekša i sočnija.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading