NAPRAVITE VEGANSKI MAJONEZ Prirodni proizvod od tečnosti mahunarki
Čuli ste za akvafabu, ali ne znate šta je? Reč je zapravo o nečem vrlo jednostavnom, jeftinom i dostupnom - to je voda u kojoj ste kuvali mahunarke, recimo sočivo ili leblebije, ili voda koju nakon ceđenja iz konzerve obično bacate. Po teksturi je vrlo nalik na jaje pa može i da ga menja. Tri kašike akvafabe menjaju celo jaje, a dve belance. Umutite li i akvafabu s jabukovim sirćetom, solju, limunovim sokom, senfom i maslinovim uljem, dobićete veganski majonez.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/srbijadanas/Lj.Č.
Izbegavajte ih u širokom luku: Namirnice koje izazivaju nadutost
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
ZAŠTO NAM JE POTREBAN SKROB? Ova hrana je bogata ovim ugljenim hidratima
alo.rs/Zadovoljna.hr/Lj.Č.
Komentari (0)