SJAJAN RECEPT IZ BAKINE BELEŽNICE Brzi uštipci bez kvasca, tako dobri da ćete ih stalno praviti
Potrebno je:
Za testo:
300g Brašna
1 kašika Ulja
1 kašičica parka za pecivo
1-2 kašičica Soli
1 Jaje
I još: Ulje za prženje
Priprema;
U veću činiju prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte so, jaje, kašiku ulja i jogurt (ili mleko). Sve sastojke dobro sjedinite.
U šerpici dobro zagrejte ulje. Kašiku umočite u vrelo ulje pa pomoću druge kašike ubacujte uštipke da se prže. Pržite u dubokom ulju na srednje-jačoj temperaturi dok ne porumene, pa okrenite i pržite i sa druge strane dok ne porumene.
Pečene uštipke stavite na paprini ubrus da upije višak masnoće. Poslužite ih sa dzemom , kremom, ili krem sirom, kiselim mlekom, pavlakom, a možete da ih jedete i same.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)