REFORMA ŠNIT TORTA: Izvanredna poslastica koja se veoma brzo sprema, prava harmonija ukusa!
Prava prolećna poslastica
Sastojci:
Za koru:
10 belanaca
10 kašika šećera
10 kašika oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna
Za fil:
10 žumanaca
3 cela jajeta
200 g čokolade
13 kašika šećera
200 g margarina
Za dekoraciju :
250 ml slatke pavlake
200 g čokolade
30 g cne čokoladne ljuspice
30 g bele čokoladne ljuspice
30 g bademovi listići
Priprema:
Umutite belanca u čvrst šam a zatim postepeno dodajte šećer muteći dok se šećer ne otopi.
Isključiti mikser pa lagano dodati mlevene orahe, i brašno pomešaim sa praškom za pecivo i kakaom.
Sjediniti lagano špatulom pa peći u pleh lelektičnog šporeta koga ste obložili papirom za pečenje.
Peći na 200 C oko 15 minuta u zavisnosti od vaše rerme.
Pečenu koru dobro ohladiti pa preseći na 4 jednaka dela po dužini da bi ste dobili 4 kore.
Žumanca i cela jaja sjedinite sa šećerom i umutite mikserom penasto dok žumanca ne pobele.
Skuvati fil na pari i u vruć fil dodati čokoladu polomljenu na sitnije parčiće.
Ostavite par minuta da omekša čokolada, a omda mešajte dok se čokolada skroz ne istopi.
Ohladite.
Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.
Filovati: kora, 1/4 fila, kora... i tako redom.
Ohladite dobro.
Slatku pavlaku zagrevajde do tačke ljučanja ali da ne provri.
Prelite čokoladu koju ste polomili na sitnije parčiće.
Mešajte dok se čokolada skroz ne otopi, a zatim dobro rashladite.
Premažite celu tortu i pospite bademovim listićima, crnim i belim ljuspicama čokolade.
Uživajte u ukusu.