REFORMA ŠNIT TORTA: Izvanredna poslastica koja se veoma brzo sprema, prava harmonija ukusa!

Slobodanka Ćorić | Žena 04.03.2022 09:00

Prava prolećna poslastica

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:
 

Za koru:

10 belanaca
10 kašika šećera
10 kašika oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna

Za fil:

10 žumanaca
3 cela jajeta
200 g čokolade
13 kašika šećera
200 g margarina

Za dekoraciju :

250 ml slatke pavlake
200 g čokolade
30 g cne čokoladne ljuspice
30 g bele čokoladne ljuspice
30 g bademovi listići

Priprema:

Umutite belanca u čvrst šam a zatim postepeno dodajte šećer muteći dok se šećer ne otopi.

Isključiti mikser pa lagano dodati mlevene orahe, i brašno pomešaim sa praškom za pecivo i kakaom.

Sjediniti lagano špatulom pa peći u pleh lelektičnog šporeta koga ste obložili papirom za pečenje.

Peći na 200 C oko 15 minuta u zavisnosti od vaše rerme.

Pečenu koru dobro ohladiti pa preseći na 4 jednaka dela po dužini da bi ste dobili 4 kore.

Žumanca i cela jaja sjedinite sa šećerom i umutite mikserom penasto dok žumanca ne pobele.

Skuvati fil na pari i u vruć fil dodati čokoladu polomljenu na sitnije parčiće.

Ostavite par minuta da omekša čokolada, a omda mešajte dok se čokolada skroz ne istopi.

Ohladite.

Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.

Filovati: kora, 1/4 fila, kora... i tako redom.

Ohladite dobro.

Slatku pavlaku zagrevajde do tačke ljučanja ali da ne provri.

Prelite čokoladu koju ste polomili na sitnije parčiće.

Mešajte dok se čokolada skroz ne otopi, a zatim dobro rashladite.

Premažite celu tortu i pospite bademovim listićima, crnim i belim ljuspicama čokolade.

Uživajte u ukusu.

Expand player
Pogledajte više