Pazite! Određeni šporeti zahtevaju poseban način čišćenja, jer može doći do oštećenja
![Pazite! Određeni šporeti zahtevaju poseban način čišćenja, jer može doći do oštećenja](/data/images/2022-01-25/604192_shutterstock-555945955_f.jpg?timestamp=1646618919?timestamp=1646607600)
Šporet bi se trebao čistiti samo mekanim sunđerima, dok bi one žičane valjalo izbegavati. Naročito kod šporeta sa staklokeramičkom pločom za kuvanje ili kod indukcije. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbegavajte struganje oštrim predmetima.
Što se tiče sredstva za čišćenje i ovde treba voditi računa, naročito kada se radi upravo o ove dve površine. S obzirom na to da su vrlo osetljive, treba uvek koristiti manje agresivna sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibera.
Klasične ringle i šporeti na plin mogu se očistiti uz pomoć sirćeta i vode pomešanih u jednakoj razmeri. Ostavite da deluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite da i glave gorionika očistite u toploj vodi.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)