Pazite! Određeni šporeti zahtevaju poseban način čišćenja, jer može doći do oštećenja
Šporet bi se trebao čistiti samo mekanim sunđerima, dok bi one žičane valjalo izbegavati. Naročito kod šporeta sa staklokeramičkom pločom za kuvanje ili kod indukcije. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbegavajte struganje oštrim predmetima.
Što se tiče sredstva za čišćenje i ovde treba voditi računa, naročito kada se radi upravo o ove dve površine. S obzirom na to da su vrlo osetljive, treba uvek koristiti manje agresivna sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibera.
Klasične ringle i šporeti na plin mogu se očistiti uz pomoć sirćeta i vode pomešanih u jednakoj razmeri. Ostavite da deluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite da i glave gorionika očistite u toploj vodi.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)