RUČAK SPREMAN OČAS POSLA Posne pljeskavice od krompira - izuzetno hranljive i ukusne
Krompir se može pripremati na bezbroj načina u kombinaciji sa raznoraznim povrćem i mesom, isto kao što i sjajno ide uz neku ribu i svakojake sosove
Sastojci za posne pljeskavice od krompira:
500 g krompira,
5 kašika brašna,
100 g komadića od soje,
dve kašike paradajz pirea,
prezle,
ulje,
so,
biber.
Posne pljeskavice od krompira se pripremaju na sledeći način:
Krompir očistite, ogulite, isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi (pazite da se ne raskuva). Ocedite i ostavite da se ohladi.
Krompir dobro istiskajte gnječilicom, da dobijete ujednačenu masu. Dodajte brašno, pire od paradajza i soju, pa dobro izmešajte i začinite po ukusu.
Foto: Youtube/Printscreen
Od dobijene smese formirajte deblje pljeskavice, pa svaku dobro uvaljajte u prezle i utapkajte prstima. Pržite u vrelom ulju i ređajte na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Služite toplo.