Ništa slađe: Recept za domaće tulumbe
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Za testo:

  • 2 čaše (od 2 dl) vode
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 4 jajeta

Za sirup:

  • 2 čaše vode
  • 700 g šećera
  • 1 limun

Priprema

Vodu i ulje stavimo da provri, sklonimo sa vatre i umešamo brašno, griz i prašak za pecivo. Ostavimo da se ohladi zatim izmiksamo i dodajemo jedno po jedno jaje muteći smanjenom brzinom. Špricem formiramo tulumbe spuštajući u podmazan pleh i pečemo na 200 C, oko 15 minuta da porumene.

Dok se tulumbe peku skuvamo sirup od vode šećera u koje dodamo isečen limun na kolutove. Sirup kuvamo od proviranja još 3-4 minuta i vrelim sirupom polijemo vruće tulumbe. Ostavimo da se ohlade i lepo upiju sirup pre služenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading